Sklep Suplement diety Omega-3-Perilla

Olej z czarnego kminku 200 - Złoto Faraonów!Oryginalne pędy młodego jęczmienia


Omega-3-Perilla 
Omega-3-Perilla

Powi?ksz zdj?cie

Dost?pno??

Przeci?tny czas dostawy:

24h.gif

99.89 zł (z 8% VAT)

Liczba kapsułek w paczce:240


Omega-3-Perilla - jedyny roślinny olej Omega-3

Pierwszy czysto roślinny olej Omega-3, który chcielibyśmy Państwu zaoferować i z którego jesteśmy naprawdę dumni!!!

Jest to możliwe dzięki roślinie o nazwie Perilla frutescens, która rośnie we Wschodniej i Południowej Azji, gdzie cieszy się dużym gronem zwolenników i gdzie od dawna jest tradycyjnie używana jako przyprawa i dodatek do potraw, tłoczy się  z niej olej jadalny oraz wykorzystuje się suche liście np. jako przyprawę do ryb. Najlepiej rozwija się w wilgotnych i cienistych lasach. Roślina wygląda ciekawie, ma łodygi o czerwonym kolorze, a także czerwono-purpurowe liście. Liście są okrągłe i owłosione, brzegi są karbowane. Pachnotka kwitnie między czerwcem a październikiem. Cechuje się także silnym, miętowym zapachem.

Określenie - „omega perilla” roślina zawdzięcza swoim składnikom, bowiem z jej nasion można pozyskać olej, odznaczający się nadzwyczaj wysoką zawartością wielonienasyconych kwasów tłuszczowych, szczególnie kwasu alfa-linolenowego (ALA) – roślinnego omega–3. W żadnej innej roślinie omega–3 nie występuje w takim stężeniu jak w roślinie Perilla frutescens (dwukrotnie więcej niż zawierają go ryby!). Ponieważ wreszcie również wegetarianie nie jedzący ryb (tutaj bowiem głównie znajdują się kwasy tłuszczowe omega-3), mogą spożywać tę niezbędną do życia substancję!

A jak podają badania omega–3 jest dla nas ludzi bardzo ważna. Nasz organizm nie wytwarza sam niezbędnych kwasów tłuszczowych, jesteśmy więc zdani na dostarczanie ich poprzez żywność, którą spożywamy. Najpopularniejszym źródłem kwasów omega–3 są ryby (np. łosoś, śledź, makrela, tuńczyk). Morskie ryby zawierają dwa rodzaje kwasów omega–3: EPA i DHA. Zapytacie pewnie Państwo: dwa kwasy omega–3? Tak! Bowiem kwasy omega–3 tworzą grupę wśród kwasów tłuszczowych wielonienasyconych. A najważniejszymi z nich są kwasy EPA i DHA, jak również ALA. ALA jest kwasem alfa-linolenowym, którego w bród można znaleźć w roślinie zwanej perillą. A co najważniejsze: ludzki organizm potrafi sam z roślinnego kwasu alfa-linolenowego wytworzyć rybie kwasy EPA i DHA. Jedynym warunkiem jest spożywanie ALA.

Nie stanowi to problemu z naszymi kapsułkami, zawierającymi olej omega-3 czysto roślinnego pochodzenia. Zwłaszcza, że są one świetną alternatywą dla tych osób, którym przeszkadza np. „odbijanie się rybą” po spożyciu tranu, lub dla tych, którym leży na sercu sprawa ochrony zasobów morskich.

A dlaczego kwasy omega–3 są tak ważne? Stanowią one m. in. surowiec dla prostaglandyny, a ta z kolei jest właściwą organizmowi substancją, spełniającą różnorodne zadania. Nie sposób jest wyliczyć wszystkie korzyści (*) jakie mogą przynieść kwasy omega-3. Jednak postaramy się choć w małym stopniu przedstawić i pokrótce je omówić.

Kwasy Omega-3 mogą :

wspomagać kurację leczenia alergii lub zmian skórnych, wspierając układ immunologiczny i odpornościowy oraz redukując ilość komórek ulegających alergii. A ponadto dzięki zawartości polifenoli,  może pozytywne działać na hamowanie wyzwalania histaminy i normalizację nadmiernej u alergików produkcji IgE (immunoglobulin typu E ) odpowiedzialnych za powstawanie stanu zapalnego. Omega 3 Perilla** może stać się istotnym elementem kuracji antyalergicznej w przypadku:

    astmy,
    wycieków z nosa,
    łzawienia,
    pióra, sierści itp,
    zatkania nosa (chronicznego).
    kataru siennego (nieżyt nosa lub katary sezonowe),
    alergii na roztocza,

    stanowić ważny budulec naszych komórek ponieważ dzięki nim błona komórkowa może lepiej funkcjonować i poprzez to usprawnić wszystkie procesy życiowe.
    pomagać obniżać ciśnienie krwi, rozrzedzać krew i uniemożliwiać przyklejanie się krwinek do uszkodzonych ścian naczyń, zapobiegając powstawaniu zakrzepów i zatorów.
    prawdopodobnie wspomagać wyrównanie poziomu cholesterolu, obniżają poziom złego cholesterolu (LDL) i podnoszą poziom dobrego (HDL) i poprzez to zmniejszając tempo rozwoju miażdżycy.
    wykazywać działanie przeciwzapalne, antyoksydacyjne, antydepresyjne prawdopodobnie z powodu właściwości
    poprawić ukrwienie mózgu i usprawnić przepływ bodźców nerwowych między substancją szarą i białą szczególnie osobom po 50 roku życia ponieważ mogą zwiększać syntezę wielonienasyconych kwasów tłuszczowych.
    wspomóc zapobieganie wahaniom poziomu cukru we krwi poprzez obecność kwasu ALA przekształcanego w kwas DHA.
    korzystnie wpływać na wyrok oraz wspomagać walkę z depresją, stresem i agresją.
    wspomagać przemianę materii i zmniejszyć poprzez to ryzyko otyłości ponieważ łagodzić mogą uczucie łaknienia poprzez uaktywnianie leptyny  hormonu odpowiedzialnego za zmniejszanie apetytu i łatwiejsze spalanie kalorii.
    mogą uzupełniać dietę w kwasy tłuszczowe.
    mogą wspomóc złagodzić bóle miesiączkowe prawdopodobnie z powodu ich przeciwzapalnych właściwości oraz ich znaczenia w produkcji hormonów płciowych,
    chronić przed zapaleniem stawów, łagodzić bóle oraz sztywność towarzyszące chorobom reumatycznym, a ponadto ułatwiać  wchłanianie wapnia, ponieważ są one niezbędne dla zdrowych kości.

*wymienione korzyści zostały opracowane na podstawie opinii klientów, którzy regularnie zażywają suplement Omega-3- perilla :** według opinii naszych klientów, którzy są alergikami.


 
Zadaj pytanie o produkt
 

Dost?pno??

Przeci?tny czas dostawy:

24h.gif

99.89 zł (z 8% VAT)

Liczba kapsułek w paczce:240

Komentarze klientw:

Nikt jeszcze nie komentowa? tego produktu.
Aby napisa? komentarz prosimy o zalogowanie si?.
 
 


Zobacz tak?e.

Spirulina Selen - naturalna lekkość bytu

Spirulina Selen - naturalna lekkość bytu

99.98 zł
Herz-As - Bubumm...bubumm...

Herz-As - Bubumm...bubumm...

64.78 zł
 


Copyright © 2018 Natura Vitalis z o.o.. All Rights Reserved.
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.